Reviews

Edwin raadt “Oorlog in de operatiekamer, belevenissen van een militair operatieassistent” aan

14 maart 2020

Hallo Maaike, ik wil je ontzettend bedanken voor het schrijven en publiceren van je boek Oorlog in de operatiekamer. Meegenomen en uitgelezen op mijn laatste vakantie, en echt enorm onder de indruk van het verhaal dat je opschreef. Het respect voor de mannen en vrouwen van Defensie is nog meer gegroeid, je boek zou door iedere Defensie medewerker gelezen moeten worden om inzicht te krijgen waar het werkelijk om gaat. Heftig en vaak emotioneel, je brengt het op een hele knappe manier over. Nogmaals, dankjewel voor het opschrijven en vastleggen. Respect voor jou en je collega’s!
Hartelijke groet, Edwin

Marian raadt “Oorlog in de operatiekamer, belevenissen van een militair operatieassistent” aan

11 februari 2019

Ik heb het boek in 1 keer uitgelezen. Het leek wel of je naast mij stond zo nam je me als lezer mee in jou verhaal!
Omdat ik het gehele team persoonlijk ken leefde het erg, zag het zo voor mij gebeuren!!
Ik ben trots op Maaike !!!

Marianne

Minou raadt “Oorlog in de operatiekamer, belevenissen van een militair operatieassistent” aan

4 januari 2019

Een prachtig boek die een zeer boeiend kijkje in de keuken geeft in en om de operatiekamer. Heftig soms maar mooi geschreven. Echt een aanrader.

Patrick raadt “Oorlog in de operatiekamer, belevenissen van een militair operatieassistent” aan

18 april 2020

…Geur van gebakken tartaar. Man man…ik heb je boek uit. Indrukwekkend hoor. Op sommigen momenten kreeg ik een brok in de keel. Laat staan dat je zelf met een patiënt bezig bent die langzaam qua leven onder je vandaan glijdt. Zoals de 23 jarige getraumatiseerde militair. Zijn horloge waar je je boek mee begint. En dan de kinderen…pfff. Het gehele boek vraag ik mij af hoe je jezelf emotioneel zo goed kan houden totdat je aan het einde van je boek breekt na het overlijden vd Ned. mariniers. En voor het eerst je hart lucht bij je echtgenoot hierover. Respect! Ik kreeg al veel mee tijdens de rondleidingen. Je boek geeft nog meer inzage. De periode na jouw thuiskomst is herkenbaar. Ik heb het in mijn boek genoemd. Dikke complimenten naar het verpleegkundig personeel. Jij bent 1 van die kanjers Maaike. Top hoor!!!

Groetjes, Patrick

Marsha raadt “Oorlog in de operatiekamer, belevenissen van een militair operatieassistent“aan

23 april 2019

Het mooie van dit boek zijn de letterlijke dagelijkse belevenissen van Maaike en haar maten. Ze omschrijft de dagen zoals ze zijn. Soms wat rustig, er gebeurt niks, maar tóch wil je verder lezen want er moet nog wat komen. Dat komt. Ze omschrijft de vreselijke operaties en haar eerlijke gevoel heel levendig en met de zwart wit foto’s erbij ben je er zelf ook deels bij. Op het laatst wil ik het boek niet meer wegleggen. Ik vind het ook een heel informatief boek, voor iedere thuisblijver, elke uitgezonden kracht. Elke operatie assistent die dit wil gaan doen moet het eigenlijk krijgen om voorbereid te zijn. Top Maaike. Netjes geschreven!!