UNICEF Kinderrechten filmfestival

Op een aantal basisscholen heeft Maaike ‘Veteraan in de klas’ lessen gegeven waarbij de nadruk werd gelegd op kinderrechten. Dit omdat de klassen meededen aan het UNICEF Kinderrechten filmfestival.

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival laat leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs nadenken over hun rechten, door hier een eigen korte film over te maken. De beste films worden tijdens feestelijke premières en een spannende finale getoond in de bioscoop. Kinderen kunnen zo hun eigen film bewonderen in een echte bioscoop op het witte doek! Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival biedt kinderen in Nederland de kans om op actieve én creatieve wijze over hun rechten na te denken.

Naar aanleiding van de door Maaike gegeven lessen hebben de kinderen zelf een film over kinderrechten gemaakt, geheel vanuit hun eigen interpretatie.
Eén van de klassen heeft met hun film de finale gehaald en hoe gaaf is het dan om met de klas mee te mogen naar het Tuschinski om daar de film op het witte doek te mogen bekijken!

Nieuwsgierig geworden naar de filmpjes?

De Arcade uit Leiden – ‘Ik ben een Maaike’
De Paradijsvogel uit Den Haag – ‘Een echte held!’